Transformeři dinosauři a neproniknutelná džungle. Nová sezóna Fortnite je tady!

Populární free-to-play střílečka Fortnite spustila další sezónu, tentokrát tu s pořadovým číslem 3 v rámci čtvrté kapitoly. Pod názvem Wilds se skrývá divoká džungle, která láká k prozkoumávání.

Nové prostředí

Uprostřed ostrova se najednou objeví obrovská díra a v ní džungle. Co asi skrývá za tajemství? Hráči můžou osedlat raptory, projet na nich celou džungli a prozkoumávat starobylé ruiny. Stealthověji založené hráče potěší louže s bahnem, kterými můžete proklouznout a vytvořit si tak mazlavou kamufláž. Novinkou jsou také sjízdné liány, díky kterým je usnadněno grindění.

Nový způsob boje

Prostředí ve Fortnite Wild získává mnohem větší důležitost, různé druhy květin totiž můžete využívat ve svůj prospěch. Prostřelením konkrétních druhů můžete způsobit výbuch nebo vyvolat mrak toxického plynu, některé druhy lze ale využít i k uzdravení, mají totiž podobný účinek jako slurpy. Novinkou jsou také sklenice plné agresivních vos či bumerang. Do hry přibyly také nové perky, díky kterým si můžete vylepšovat postavu.

Nový skin

Momentálně je v kinech uveden nový film Transformers: Probuzení monster . K této příležitosti se ve hře objevil nový skin Optima Prima . Kromě něj si můžete v item shopu pořídit i gorilího Optima Primala . Nabídku zbraní rozšíří také Cybertron Cannon.

Na čem tuto pecku rozjedete?

Naštěstí se s novou sezónou nezvedly hardwarové nároky. Stále platí, že k plynulému hraní potřebujete herní notebook nebo herní počítač s procesorem Core i5-7300U 3.5 GHz nebo AMD Ryzen 3 3300U, grafickou kartou Nvidia GTX 960 či AMD R9 280 a 16 GB RAM.