Summer Game Fest 2024 – shrnutí

Letní sezóna herních prezentací je tady a Summer Game Fest představuje jednu z nejvýznamnějších akcí této doby. Po zrušení tradičního veletrhu videoher E3 v roce 2020 se herní vývojáři, vydavatelé a fanoušci museli přizpůsobit novým změnám a najít nové způsoby, jak prezentovat a propagovat své produkty. Summer Game Fest je jednou z takových akcí, která slouží jako platforma pro prezentaci nových her a technologií, vývojářské rozhovory a další zajímavé akce pro fanoušky. Geoff Keighley, zakladatel a moderátor Summer Game Festu, je dobře známý v herním průmyslu a jeho prezentace jsou vždy plné překvapení a exkluzivních oznámení. Letošní Summer Game Fest nebylo výjimkou. Přestože už některé hry byly oznámeny předem, fanoušci se mohli těšit na mnoho nových her a dalších překvapení.

Jedním z nejočekávanějších titulů, který se objevil na této prezentaci, byla Kingdom Come: Deliverance II. Toto historické RPG přineslo do herního světa novou úroveň realismu a preciznosti, což z něj udělalo jednu z nejoblíbenějších her minulého roku. Pokračování se těší stejnému nadšení ze strany fanoušků, kteří se těšili na každé nové oznámení. Dalšími hrami, které se objevily na Summer Game Fest, byly Slitterhead a nové Civillization. Tato dvě jména se sice objevila s menším předstihem, ale rozhodně získala velkou pozornost a nadšení od fanoušků. Tak nažhavte svoje herní počítače a herní notebooky a pojďte se podívat, co pro nás vývojáři ukuchtili.

KINGDOM COME: DELIVERANCE II

Letošní večer na Summer Game Festu 2024 nás pěkně rozmazlil a přinesl nám lahůdku v podobě nového traileru na vysoce očekávané pokračování slavné české hry - Kingdom Come: Deliverance. Trailer má název Saints and Sinners a fanoušci mají důvod k radosti. Čeká nás poutavý náhled na dobrodružství, které nás čeká v KCD2, a musím říct, že to vypadá skvěle! Po zhlédnutí druhého traileru sice stále trochu tápeme, jaký příběh bude hlavní postavu Jindru vést, ale už toho víme o něco více - jeho cesta povede z Ratají až do Kutné Hory i na Trosecko. Z útržků informací je zřejmé, že Jan Ptáček z Lipé v novém díle Kingdom Come: Deliverance II vystupuje do první řady a rozhodně nebude jen vedlejší postavou. V úvodním traileru jsme si všimli tváří známých záporáků - Markvarta z Úlic a Ištvána Totha, ale i sympatického úžického faráře Bohuty. Vypadá to, že v pokračování se jeho role stane ještě významnější. Farář Bohuta, kdysi válečník, se rozhodl doprovázet Jindru a Jana na jejich cestě. A jak to u této netradiční partičky bývá, čeká nás nejen mnoho napětí, ale i skvělá zábava. Vývojáři lákají na vylepšený systém kriminality a nové tresty, ale také na nově přidanou možnost kování, díky které se Jindra může vrátit k rodinnému řemeslu. Trailer také nezapomíná na lukostřelbu a nově přidané kuše, stejně jako na palné zbraně, které se objevují ve hře. A pokud vám v prvním díle chyběla možnost se účastnit velkých obléhání, vypadá to, že ve dvojce si přijdete na své. S nepřáteli se dá bojovat různými způsoby, od klasických soubojů mečem až po strategické triky. Navíc, věrný Vořech je stále s námi, připraven kdykoliv zakousnout se do nepřítele. Zatím se nedočkáme informace o přesném datu vydání, ale stále platí, že by se mělo objevit ještě letos. Kingdom Come: Deliverance 2 uvidíme na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5 a můžeme se těšit i na český dabing.

LEGO HORIZON ADVENTURES

Po mnoha náznacích byla před několika dny oficiálně představena hra Lego Horizon Adventures. Už samotný název napovídá, že se odehrává ve světě Horizon od studia Guerrilla Games, ale tentokrát je celý postaven z Lego kostiček. Tohle přináší nejenom svěží vizuální zážitek, ale také řadu inovací v tom, jak se hraje, a jedinečnou atmosféru. Zajímavostí je, že na rozdíl od běžných Lego her, tady opravdu všechno, co uvidíte, bude z Lega. Hraní vás vrátí k roots akčních adventur, podobným prvnímu dílu Horizon s podtitulem Zero Dawn, z kterého hra čerpá inspiraci. Příběh zůstává věrný originálu, nabídne vám podobné situace a postavy, ale je přizpůsobený, aby si ho užili i mladší hráči. Podle Gamespotu vás hraní zabaví na pěkných 7-8 hodin. Narazit byste v ní neměli na tak těžké téma jako v původní hře – změny klimatu či apokalypsa jsou spíš v pozadí a nedrží hlavní stopu v příběhu Horizon Adventures. To se projeví i na stylu boje, který nebude tak náročný na přesné míření, jak jsme zvyklí z Zero Dawn. Ale nebojte se, strategie a zábava zde rozhodně nechybí! Budete muset používat různé zbraně proti různým typům robotických nepřátel. A co je nejdůležitější – hra bude nabitá vtipnými momenty. Například hot dogy bude možné využít jako bomby.

SID MEIER’S CIVILIZATION VII

Série Civilization je ikonickou strategickou franšízou, která hráčům umožňuje založit a rozvíjet civilizaci od pravěku až po blízkou budoucnost, bojovat s ostatními národy, navazovat diplomatické vztahy a prozkoumávat nové technologie. A podle všeho se dočkáme dalšího dílu. Co můžeme od téhle novinky očekávat? Hráči se mohou těšit na dobou osvědčené budování, vládnutí, pečování o svůj lid a řešení celé řady konfliktů i válek. Diplomacie, strategie a mnohem více – to vše v krásně propracovaném balení, které nás zavede na cestu od pradávné historie až do světlé budoucnosti. A nejlepší na tom? Hra dorazí na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a dokonce i na Nintendo Switch. Ačkoliv máme na vydání počkat až do příštího roku, už to vypadá, že stojí za čekání. Vývojáři také slibují, že vypustí další novinky v průběhu srpna.

STAR WARS OUTLAWS

Krátce po startu Summer Game Festu se nám dostalo slibné nahlédnutí do očekávané akční adventury Star Wars Outlaws od tvůrců Massive Entertainment, kteří stojí i za hrami jako The Division a Avatar: Frontiers of Pandora. Hlavní marketingová smršť ovšem přišla s vlastní prezentací Ubisoftu na události Ubisoft Forward, kde nás přivítalo dalších 15 minut čerstvého herního obsahu. Prezentace nabídla opětovný pohled na už známé příběhové linie a herní základy, ale fanoušci Star Wars teď mají co rozebírat – ať už jde o nové záběry z vesmírné stanice u planety Akiva nebo napínavou vesmírnou bitvu. V ní se hlavní hrdince Kay Vess podaří se svou lodí Trailblazer zachránit náklad plující pro Pykův zločinecký syndikát a tím si vylepšit reputaci. Velkou část nové prezentace tvoří scény z písečné planety Tatooine, kde Kay navštěvuje legendární ulice Mos Eisley a ikonickou kantýnu známou z filmu Star Wars: Nová naděje z roku 1977. V tomto nehostinném světě hledá Kay spojence, který by jí mohl pomoci v boji proti galaktickému podsvětí. Jejím cílem je najít zkušeného pistolníka, který by se mohl stát jednou z mnoha postav, jež jsou připraveny Kay a jejímu zvířecímu společníkovi Nixovi nabídnout pomocnou ruku. I když z pohledu grafiky vypadá Star Wars Outlaws nádherně a věrně odráží atmosféru světa Star Wars, na herní mechaniky a hratelnost si budeme muset ještě počkat. Bylo nám ukázáno dost aktivit, od plížení, označování nepřátel, přes páčení zámků až po různé režimy střelby z blasteru. Teprve čas ukáže, jak tyto prvky společně v otevřeném světě zapadnou a jak moc zábavné to bude. Pro ty, co se rozhodnou předobjednat některou z dražších edic hry Star Wars Outlaws na PC, PlayStation 5 nebo Xbox Series X|S, začne hraní už 27. srpna 2024 díky prioritnímu přístupu. Všichni ostatní se do galaktického dobrodružství mohou pustit od 30. srpna 2024.

BLACK MYTH: WUKONG

Nový trailer obdržel i vyhlížená čínská soulsovka Black Myth: Wukong, Black Myth: Wukong, která je inspirována čínskou mytologií a tamním románem Putování na západ (u nás Opičí král). A musím říct, že to vypadá úplně peckově! Nově zveřejněné FAQ pak naznačuje, že by se hra mohla v budoucnu dočkat i rozšíření. Co se týče samotného traileru, ten je opět ve stylu velice povedeného a působivého filmečku, v jeho závěru jsou pak představeny i další edice a možnosti předobjednávek. Jako Opičí král se nepřátelům všech velikostí můžete postavit od 20. 8. letošního roku na PlayStationu 5 a PC. Na Xbox Series X/S hra vyjde později, tvůrci mají problém s optimalizací. Zároveň už jsou odhaleny HW nároky, můžete se tak podívat, zda váš herní počítač nebo herní notebook tuto hru zvládne rozjet.

ALAN WAKE 2 – NIGHT SPRINGS EXPANSION

Všichni fanoušci se netrpělivě těšili, a nyní je to tady: pokračování příběhu Alana Wakea se rozšíří o zbrusu nové DLC pro druhý díl, plné tajemství a dobrodružství. V tomto DLC s názvem Night Springs se setkáme s oblíbenými postavami a prožijeme s nimi poutavé příběhy v rámci několika samostatných dílů bizarního televizního pořadu Night Springs, který je fanouškům série dobře známý již od prvního dílu z roku 2010. Tentokrát se podíváme na tři epizody založené na principu "co kdyby", kde podle nově zveřejněného traileru dostanou příležitost zazářit hned několik známých tváří: Rose Marigold, šerif Tim Breaker a Jesse Faden. Samozřejmě se objeví i sám Alan Wake spolu s kreativním ředitelem Poison Pi. Asi největší překvapení byl fakt, že rozšíření vyšlo ještě ten samý večer, kdy bylo oznámeno, a to pro PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5. Součástí je i bezplatná aktualizace, která přidává foto režim, po kterém fanoušci dost volali. A jako by toho nebylo dost, hra nám slibuje ještě více contentu s dalším placeným DLC nazvaným The Lake House, které nás zavede do světa kde se stírají hranice mezi Alenem Wakeem a Sagou Anderson. To nás zavane do dvou odloučených příběhů, v nichž budeme moci prozkoumat Lake House, tajnou základnu Federal Bureau of Control známou z hry Control, položenou na okraji jezera Cauldron blízko Bright Falls. Datum vydání The Lake House zatím zůstává tajemstvím. A tím novinky nekončí – Alan Wake 2 by se měl dočkat i fyzických kopií. Hra vyjde krabicově v Deluxe edici a limitované sběratelské edici.

BATMAN: ARKHAM SHADOW

Po osmi letech nás znovu navštěvuje Temný rytíř, avšak novinka, která byla ohlášena, nebyla přijata s nadšením všemi fanoušky. Důvodem je, že nová hra se zaměřuje výhradně na VR prostřednictvím headsetů Meta Quest 3. Batman: Arkham Shadow, jak už bylo oznámeno, nevychází z dílny Rocksteady, ale za jejím vývojem stojí tým ve studiu Camouflaj ve spolupráci s Warner Bros. a DC Comics. Nedávno vypuštěný trailer nás zavádí zpět do temných ulic Gothamu, který se potýká s chaos a rozpoutanými plameny, a představuje nám nového záporáka - Krále krys, který město děsí. Hra má přijít na trh tohoto podzimu, s více informacemi dostupnými na oficiálních stránkách vývojářů. Podle autorů se na hře pracovalo několik let v tajnosti a snažili se co nejvíce spolupracovat s WB Games a DC Comics, aby nám přinesli opravdu autentický přírůstek do oblíbené arkhamské série. Vývojový tým, jenž má za sebou osm let zkušeností s VR, ujišťuje, že tento projekt bude jejich dosavadně nejambicióznějším dílem ve světě virtuální reality.

HARRY POTTER: QUIDDITCH CHAMPIONSHIP

Už jste slyšeli o novince Harry Potter: Quidditch Championship? Tento nadcházející titul, na který již něco málo prosáklo z playtestů, nám konečně přináší oficiální trailer a dokonce i datum vydání – zapíšeme si 3. září 2024 do kalendářů! Hráči mají podle ohlasů rozporuplné pocity – podle mnohých je totiž tato hra důvod, proč jsme se nedočkali famfrpálu v Hogwarts Legacy. Hra se rodí pod záštitou Warner Bros. a vyvíjí ji studio Unbroken Studios, což znamená, že se můžeme těšit na opravdu věrnou podobu tohoto oblíbeného čarodějnického sportu. A to nejlepší? Farmfrpál si budete moci vyzkoušet jak v singleplayeru, tak ve společnosti přátel díky kooperativním zápasům, nebo se můžete pustit do soubojů proti jiným hráčům. Hra bude dostupná na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Už se nemůžu dočkat, až si to vyzkouším!

MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS: RITA’S REWIND

Morfujeme! Připravte se na vzrušující návrat vašich oblíbených Strážců vesmíru v úplně novém avšak stylově retro dobrodružství s názvem Mighty Morphin Power Rangers: Rita’s Rewind. Pokud máte nostalgické sklony a cit pro staré hry, potom je tato novinka přímo pro vás. Za jejím vývojem stojí tým od Digital Eclipse, který je známý svou expertízou na hry, co voní minulostí. Takže očekávejte, že se ponoříte do hluboké nostalgie s našimi milovanými hrdiny, kteří bojují proti všemu, co jim přijde do cesty, přeměňují se ve své silnější verze a vše je doprovázeno úžasnou hudbou. A nezapomeňte na Ritin plán změnit dějiny, který nebudeme chtít nechat uskutečnit! Navíc, hra nabídne jak offline, tak i online kooperaci pro až pět hráčů a oficiálně se objeví na PC a vybraných konzolích na konci roku 2024.

SONIC X SHADOW GENERATIONS

Skvělá zpráva přichází pro všechny fanoušky Sonica, protože legendární hra Sonic Generations z roku 2011 se vrací v novém kabátě. Při nedávném State of Play bylo oznámeno, že se dočkáme remasteru této oblíbené hry pod názvem Sonic X Shadow Generations. Nejenže se můžeme těšit na vizuální vylepšení, ale hra nabídne i úžasnou příležitost znovu prožít staré dobré chvíle. V této nové verzi se hrdina setkává nejen se svým mladším já, ale oba společně prozkoumají oblíbené úseky z minulých her a tentokrát se k nim přidá i Shadow. Navíc se už nemusíme spokojit jen s očekáváním, protože kromě nového traileru a obrázků bylo také oznámeno, že Sonic X Shadow Generations zasáhne herní platformy 25. října 2024. Hra bude dostupná pro PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, PC a Nintendo Switch. Připravte se znovu obout běžecké boty a ponořit se do světa plného rychlosti a zábavy s Sonickem a Shadowem!

SLITTERHEAD

Už bylo ve vzduchu, že nás Bokeh Game Studio společně s Keiičirem Tojamou, známým díky Silent Hill, chystají potěšit novou hororovou hrou Slitterhead. Ačkoliv jsme o ní už něco tušili, nečekali jsme, že se trailer k této hře objeví na internetu o něco dříve, než bylo plánováno. Hra Slitterhead nepřipomíná tolik Silent Hill, jak by někteří fanoušci možná očekávali. Více než na ticho a nepřítomnost se zde klade důraz na akci. To však neznamená, že chybí děsivé momenty plné napětí. Například se setkáte s parazitem, který se zakusne do mozku svých obětí a vyvolá spoustu krveprolití a hrůzy. Pokud máte rádi srdce bijící adrenalinem a momenty, při kterých vám bude tuhnout krev v žilách, pak si připravte odvahu. Slitterhead se na scéně objeví 8. listopadu 2024 a bude dostupný pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5 a Xbox Series.

KILLER BEAN

Jste připraveni na dobrodružství s unikátním fazolovým hrdinou Killer Beanem, kterého možná znáte z jeho krátkých filmových epizod? Jistě, jeho přesun do videoherního světa se očekával již dříve, zejména loňský podzim byl v hledáčku očekávání. Ale jak už to bývá, vývojáři si na finální podobě hry dávají záležet, a proto přišly změny. To dlouhé čekání se ale konečně chýlí ke konci. Díky úplně novému traileru, který je plný akce, víme, že hra se na léto tohoto roku chystá do předběžného přístupu na Steam. Již nyní si můžete hru přidat do svého seznamu přání, a samotný Jeff Lew naznačil, že cena hry by neměla přesáhnout 20 dolarů, byť finální cenovka zatím není jasně stanovena. Co je ještě lepší, hra si zakládá na rozsáhlé podpoře různých jazyků, aby si ji užili hráči z celého světa. Přesto, český jazyk mezi nimi zatím chybí, což je trochu škoda.

PHANTOM BLADE ZERO

Připoutejte se, protože nový trailer k Phantom Blade Zero přinesl do našich životů poctivou porci akce a napětí. Tento nový kousek, inspirovaný žánrem soulslike, se představil na akci Summer Game Fest a hned upoutal pozornost svými adrenalinovými souboji a dynamickým dějem, ve kterém nechybějí ani řeky krve. Za vývojem stojí studio S-Game, které chce hráčům nabídnout něco opravdu výjimečného. Hlavním lákadlem prezentovaného videa jsou právě adrenalinové souboje, ve kterých si to hráč rozdá s rozličnými protivníky. A zdá se, že monotónnosti se rozhodně bát nemusíme. Dočkáme se pestrobarevné sbírky nepřátel, kterým budeme čelit v temně futuristickém světě plném nebezpečí. O tom, kdy přesně si budeme moct toto dobrodružství užít na PlayStation 5 a PC, se zatím můžeme jen dohadovat. Datum vydání dosud zůstává zahalené tajemstvím. Ale jedno je jisté, Phantom Blade Zero je něco, na co se vyplatí čekat!

TEARS OF METAL

Další novinkou ve světě videoher, kterou představuje studio Paper Cult. Hra s názvem Tears of Metal se na první pohled může zdát jako menší projekt, ale nechte se překvapit jejím unikátním vizuálním stylem a slibem zábavné a akční hratelnosti. Tato hra je vzrušující mix žánrů, kombinující prvky roguelike, hack-and-slash a týmové spolupráce, což slibuje nepřetržitou akci a stále se zvyšující výzvy během odhalování tajemství Dračího meteoru. Navíc si hráči budou moci užívat komplexního systému pro vylepšení a rozšiřování svých schopností, spolu se zdokonalováním svých spojenců a rozšiřováním možností pro regeneraci mezi misemi. Co se týče data vydání, to zatím zůstává tajemstvím.

NEW WORLD: AETERNUM

Když se hra New World od Amazon Games poprvé objevila, bylo to velké téma a hráči se do jejího světa hrnuli ve velkém. Nicméně, s odstupem času nadšení trochu opadlo a pro tvůrce hry bylo náročné udržet hráče přikované k obrazovkám. Ani novinka v podobě placeného rozšíření Rise of the Angry Earth, které přineslo řadu změn a nového obsahu, situaci zásadně nezvrátila. Ale vše se může změnit s příchodem New World Aeternum, což je rozšíření pro původní hru, tentokrát s možností průzkumu a dobrodružství jako sólový hráč nebo ve skupině s přáteli, a to i díky podpoře cross-play. Vaše dobrodružství začne na záhadném ostrově Aeternum, kde jako trosečníci budete plnit úkoly, sbírat suroviny, stavět základy pro přežití, vařit lektvary a vylepšovat svou výstroj. Hra New World: Aeternum se chystá na start 15. října 2024 a bude dostupná na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ti, kteří již hrají New World, by si měli tento nový obsah užít jako součást aktualizace.

THE FIRST DESCENDANT

Očekávaná střílečka The First Ascendant od studia Nexon konečně odhalila svůj datum vydání. Pro fanoušky tohoto žánru je dobrá zpráva, že se do akce mohou vrhnout 2. července na platformách PC, PS5, PS4, Xbox Series a Xbox One. V rámci akce Summer Game Fest byl odhalen i úvodní trailer, který možná neukázal tolik ze samotné hry, jak by si někteří přáli, ale stále dokázal vystihnout tu pravou atmosféru, která hráče láká zjistit více. Bude zajímavé sledovat, jak se The First Ascendant umístí ve světě plném konkurence v looter shooter žánru. V této hře se ujmete role vysoce vycvičeného bojovníka, bojujícího proti mimozemským nájezdníkům na fiktivním kontinentě Ingris. Hra je navržena tak, aby byla skvělá jak pro solo hráče, tak pro ty, kteří milují kooperativní hraní až se čtyřmi přáteli. Tým ještě pracuje na různorodé skupině postav, z nichž každá nabídne unikátní schopnosti a způsoby hraní, od elektrických útoků po manipulaci s časoprostorem. Klíčovým prvkem hry bude také hák, který slouží nejen k překonávání překážek a rychlému pohybu v prostředí, ale v pravých rukou se může stát i silnou zbraní, která usnadní boje s bossy tím, že umožní odřezávání jejich částí.

STREET FIGHTER 6

Připravte se na další dobrodružství ve světě Street Fighter, kde se brzy objeví nová sestava bojovníků, včetně některých starých známých obličejů! Tento léto si pro nás série přichystala vzrušující návrat záporáka M. Bisona (zvaného Vega), který představuje první vlnu přírůstků. Následovat ho budou Terry a Mai z oblíbeného Fatal Fury. Terry se k nám přidá již na podzim tohoto roku a Mai zahřeje zimní měsíce 2025 svým příchodem. Na jaře pak můžeme očekávat Eleny, kterou jsme poprvé potkali v roce 1997 ve hře Street Fighter III: New Generation. Kromě nových a vracejících se bojovníků nabídne šestý díl Street Fighter také možnost stvořit vlastního bojovníka. Nejenom že si budete moci nastavit jeho vzhled, ale i schopnosti, které se naučíte od různých protivníků. Tuto postavu pak můžete využívat především v příběhovém režimu, kde budete prozkoumávat rozličné lokace, setkávat se s pouličními bojovníky a měřit síly s dalšími postavami. Vypadá to na skvělé pokračování plné akce a nových výzev, na které se můžeme spolu těšit!Hra vyjde na PlayStationu 5, Xboxu Series X/S a PC a datum vydání prozatím neznáme.

MONSTER HUNTER WILDS

Na Summer Game Festu Capcom odhalil první záběry z hraní pro jejich novinku Monster Hunter Wilds. Akční RPG, které bylo původně oznámeno na The Game Awards koncem minulého roku, se nyní představilo v plnější kráse. Monster Hunter Wilds nás zve do pustých, pískem zarostlých krajin, kde na nás čekají gigantičtí a nehostinní protivníci. Mezi nimi narazíme na bytost, která je spojením draka a hada, a která nám v kombinaci dynamických filmových sekvencí a herních momentů nabídne pořádnou výzvu. Zdá se, že klíčem k úspěchu bude nejenom váš bojový duch, ale také pečlivá příprava a správná výbava. Monster Hunter Wilds se podívá na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC v roce 2025. Co je skvělé, hra bude podporovat hraní napříč různými platformami, což znamená, že s přáteli můžete táhnout do boje bez ohledu na to, kde hrají.

WANDERSTOP

Pro milovníky cozy games se na Summer Game Festu našla také novinka. Očekávaná hra Wanderstop se chystá k vydání a přichází z dílny studia Ivy Road, které založil Davey Wreden, známý svou prací na The Stanley Parable. Jaké to bude, když se z válečnice stane majitelka čajovny? Ve hře se budete moci starat o svůj obchod, prodávat čaj a bavit se s návštěvníky, kteří k vám zavítají během svých cest. Hra bude k dispozici na PC a PS5 ještě během letošního roku. A upřímně, já se moc těším.

NEVA

Na Summer Game Festu jsme měli možnost vidět nový trailer na hru Neva od týmu, který stál za úspěšnou artovou hrou Gris, oceněnou na The Game Awards. Tentokrát nás zavede do světa plného dobrodružství, kde hlavní hrdinka Alba a její věrný vlčí kamarád společně prožívají nevšední příběh, ve kterém mezi nimi vzniká nezaměnitelné pouto. Příběh, který slibuje být plný emocí a nabídne oku lahodící vizuál, dorazí na PC, Xbox, PlayStation a Nintendo Switch v roce 2025.

WARHAMMER 40,000: SPACE MARINE 2

Během Summer Game Festu nám Focus Interactive a Saber Interactive představily chutný kousek z Warhammer 40,000: Space Marine 2 ve formě nového podmanivého traileru. Vydejte se do boje za slávu Císaře v epických střetnutích proti nebezpečným Tyranidům nebo se zapojte do bezútěšné šarvátky šest proti šesti v PvP módě Eternal War, kde můžete zároveň ochutnat sílu pohanských vesmírných mariňáků Chaosu. Ať už se vám do cesty postaví výzvy hry Annihilation, Seize Ground nebo Capture and Control, čeká vás nezapomenutelný zážitek. Ve spojených silách se pak můžete pustit do Cooperative Missions, kde si zápolíme i s těmi neštovatelnými vyvolenými ze světa mimozemšťanů. Abyste byli na tyto potyčky připraveni, nabízí hra výběr ze šesti tříd, které si můžete postupně vylepšovat a přizpůsobovat váš bojový arzenál i styl, od hlavy až po paty, včetně pestrobarevných obleků a osobitých doplňků. Impérium čeká na své zachránce v Warhammer 40K: Space Marine 2, která bude k dispozici 9. září tohoto roku na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5, samozřejmě i s českými titulky.

DEER and BOY

Lifeline Entertainment právě odhalilo trailer k jejich úplně prvnímu hernímu projektu s názvem Deer and Boy, a už teď vypadá, že nás čeká nezapomenutelné dobrodružství plné emocí. Tato hra, pohybující se mezi žánry dobrodružné plošinovky, si mě okamžitě získala svým kouzlem, které mi připomíná kvalitní animované filmy. Možná jsem trochu sentimentální, ale příběhy o přátelství mezi dětmi a jejich zvířecími kamarády mají u mě vždycky speciální místo. V traileru sledujeme malého chlapce, který se jedné chladné noci odhodlá opustit svůj domov a vydává se na nevšední dobrodružství venkovskou krajinou. Zde potká opuštěného kolouška, se kterým se spřátelí. Společně se vydají na cestu, během které jelen nejenže doroste do svých plných sil, ale stane se také ochranným a láskyplným průvodcem pro našeho mladého hrdinu. Toto neuvěřitelné přátelství mu dá sílu překonat všechny překážky a vyrovnat se s výzvami, které život přináší, a posléze mu pomůže uzrát v silnější osobnost. Hra Deer and Boy má být uvedena na trh již letos a vypadá to, že nás čeká působivý příběh plný inspirace a emocí.

CUFFBUST

Roztomilé, barevné a na hraně. Představte si svět, který oslní vaše oči pestrou paletou barev, ale když se podíváte blíž, zjistíte, že je tu něco podivně šíleného! Tento svěr je zosobněn v novém počinu od kreativního týmu 2 Star Games, tvůrců jedinečného titulu Choo-Choo Charles. Máme tu novou hru Cuffbust, ve které se ponoříte do dobrodružství s partou bizarních Jailiens, tedy veselých spoluvězňů. Vaše mise? Zdrhnout z vězení ... a pak? No přece se vrhnout do světa a užívat si každý zážitek, co život přináší, ať už obyčejný nebo zcela mimořádný. Připravte se ale na jeden malý zádrhel: v této hře to půjde doslova od desíti k pěti, jelikož až 20 hráčů může působit úplný chaos, když nikdo nikoho neposlouchá a každý jde tvrdě za svým. Takže, co říkáte, těšíte se na příval spontánní legrace a nepředvídatelných situací? Jestli ano, nezapomeňte sledovat novinky o Cuffbust, který by měl dorazit na PC nejspíš někdy v rozpětí roku 2025. Nenechte si ujít tuto dobrodružnou jízdu!

NO MORE ROOM IN HELL 2

Letošní Summer Game Fest přinesl řadu vzrušujících momentů, a jedním z nich bylo i představení kooperativního hororu No More Room in Hell 2. Tato hra slibuje vyděsit a pobavit až osm hráčů najednou. Za jejím vývojem stojí tým Tom Banner Studios, který nám tuto hrůzu přinese právě v pravou chvíli na Halloween. Nadšenci mohou očekávat, že se tento titul objeví na platformách Steam a Epic Games Store. Připravte se tedy na strašidelnou zábavu, která vás zavede do temných zákoutí hororového žánru ve velkém stylu již letos.

ONCE HUMAN

Rok 2024 slibuje opravdovou hostinu pro milovníky free-to-play her, a mezi ostatními tituly nesmíme opomenout novinku v žánru survival her - Once Human. Za vznikem této hry stojí tým Starry Studio pod záštitou vydavatele NetEase. Hráče v Once Human čeká vzrušující cesta do světa, který se vzpamatovává z apokalypsy, a nabízí směsici PvPvE zábavy. Připravte se na řežbu s ostatními hráči, epické souboje s bossy, i na stavění vlastních pevností. A pozor, cesty venku budou nebezpečné, protože okolo se pasou hladoví "zombíci", kteří vám nedají nic zadarmo. Once Human nás zavede do svého temného světa již 9. července a zatím to vypadá, že si jej budou moci vyzkoušet jen hráči na PC. Pokud máte rádi survival hry, Once Human by mohla být přesně pro vás.

CAIRN

Jestli vám nedělá problém trochu si zatrénowat s lanem a karabinami, tak vězte, že hra Cairn od tvůrců ve studiu The Game Bakers by vám mohla sednout jako ulitá. Ti samí, co stojí za úžasnou adventurou Haven anebo zábavnými mobilními hrami Squids a Combo Crew, nyní přicházejí s něčím pro fanoušky survival žánru s nádechem horolezeckého šarmu. V téhle hře si budete lámat hlavu nad výběrem trasy, starostmi o zásoby a čeká vás pořádná porce výzev. Počítá se, že Cairn si budeme moci užít na našich PC a konzolích v roce 2025. Co vy na to, baví vás překonávat výšky?

ENOTRIA: THE LAST SONG

V rámci Summer Game Festu jsme si připomněli nadcházející Enotria: The Last Song. Ano, do světa soulslike her míří další kandidát, aby vás vtáhl do světa nádherných, ale záhadných dobrodružství, tentokrát do Itálií inspirované země Enotria. Představte si zemi, kde svět sužuje divadelní hra Canovaccio, která zmrazila život do bizarního představení bez úniku. O klidný příběh tady rozhodně nepůjde, což jasně ukázal trailer. Unreal Engine 5 tu kreslí kouzelně krásné scenerie, ve kterých na vás vykouknou temná zákoutí ponořená v mystice středomořské atmosféry. Postavíte se zlu jako Bezmaska, bájná postavka bez přidělené role, která se nebojí zapojit do zkroucené intriky této divadelní hry. Masskujte se a rozluštěte nepřátelům jejich fígle pomocí špičkově laděného bojového systému, který si pro vás připravuje prosté bijení, ale také hlavolamy, nástrahy nejrůznějších skrytých levelů a prostředí, které neustále mění své tváře. Připravte se na souboje, kde ukážete svou obratnost useknutím štítů, umným blokováním, a promyšleným kombinováním útoků. Nepřátele přechytračíte měněním masky za masku, které vám daruje taky pěkné bonusové schopnosti. A kdy už na to kápne opona? Na PC a PS5 si Enotria: The Last Song zahrajeme 19. září a těšit se můžete i na pozdější debut na Xbox Series X/S.

DUNE: AWAKENING

Máte chuť se podívat do alternativního vesmíru, ve kterém slavný Paul Atreides nikdy nezasedl na trůn? Hra Dune: Awakening vás přenese přímo tam. Představte si, že Jessica, Paulova matka, se držela příkazu Bene Gesseritu a namísto chlapce dala život dceři pro vévodu Leta. Co by to znamenalo pro svět Fremenu a celého impéria? Na detaily si budeme muset chvilku počkat, ale z Gamescomu 2024 určitě dorazí další info. Jestli vás svět Dune láká, tenhle MMO survival od Funcomu bude přesně váš šálek čaje.

MECHA BREAK

Milovníci robotů, pozor! Jestli máte slabost pro poctivé robotické řežby a 60 hráčů v aréně zní jako váš šálek kávy, Mecha Break je to pravé pro vás. Se svým high-tech armorem a bleskovými souboji, tahle multiplayerová robotická pecka vás nejen vtáhne do světa ocelových titánů, ale taky vám dovolí usednout za kniply vašeho osobního gigantického robota. Amazing Seasun Games vám po dvou parádních closed beta testech na PC chystá další porci akčního zážitku. Hlásí se další beta test a pozor - tentokráte na Xbox Series X! A to vše chystají hned v srpnu 2024. Přihlaste se k další dávce řežby, protože kromě PvP módů jako 3v3 a 6v6 vám nabídnou rovnou i pořádnou Battle Royale. Tak co říkáte, jste ready na akci?