Summer Game Fest nabídl zajímavé novinky. Na jaké pecky na PC se můžete těšit?

Na otevírací show The Kickoff, která odstartovala celý Summer Game Fest 2023, se během jejích necelých dvou hodin představila řada nových nebo již dříve oznámených her, které se připomněly čerstvými trailery i lákavými gameplayovými ukázkami. I když se letos Xbox a Playstation předvedly v těch nejlepších barvách, pojďme se zaměřit na PC Gaming Show, která nás nalákala na spoustu herních pecek.

Očekávané tituly i zcela překvapivé novinky

Kromě her, u kterých se předpokládalo, že se na show objeví, jsme se dočkali i oznámení spousty menších, ale přesto zajímavých titulů. Mezi nimi se vyjímal trailer na herní zpracování populární knihy (a již i filmu) Duna. Dune: Avakening z dílny norského studia Funcom láká na MMO survival prvky, zajímavý soubojový systém a management vlastní osady. Dalším zajímavým počinem je pak pokračování budovatelské strategie Frostpunk. Na konci traileru bylo přislíbeno vydání v roce 2024, takže bychom se Frostpunku 2 měli brzo dočkat na PC. Pozadu nezůstala ani tuzemská herní scéna. České studio Ashborne Games představili survival strategii Last Train Home, která se má odehrávat na pozadí skončené první světové války. Očekávaná hra Path of Exile 2 potěšila zejména všechny fanoušky RPG. Konkurent Diabla by měl dorazit ještě letos, nicméně na konkrétní datum si budeme muset ještě počkat. Pro příznivce krásných vizuálů se představila hra Immortals of Aveum, kde se budou moct vžít do kůže bojového mága. Úspěšné MMORPG Black Desert dostane nové obří rozšíření, které je inspirováno korejským středověkem. Dočkáme se nových mýtických bossů a dalšího odkrytí již tak masivní mapy. Ze zástupců cozy games se představilo Fae Farm. Tato hra nás zavede na tajuplný ostrov, kde se postaráte o jeho obnovu. Farmaření, pěstování a chov zvířátek je doplněn o zvláštní magii, kterou budete moci prozkoumat.

Na Summer Games Fest 2023 nechyběl ani Ubisoft s vlastní show. Ta byla zaměřena hlavně na ukázky z hraní, a to rovnou z největších připravovaných titulů z dílny francouzského vývojáře - Avatar: Frontiers of Pandora, Assassin's Creed: Mirage, Star Wars Outlaws. Trailery na všechny tři hry vypadaly naprosto fantasticky, snad se dočkáme brzkého vydání.

Nažhavte své herní mašiny

Tak co, jste připraveni na novou nálož herních pecek? I když se každý rok hrám rapidně zvedají nároky na hardware, nemusíte smutnit. Pokud váš starý herní počítač nebo herní notebook už nezvládnou nejnovější AAA tituly, vždy se můžete poohlédnout po novém, nebo ještě lépe - po předváděcím. Co to je ten předváděcí notebook nebo počítač? Je to zboží, které bylo buď jednou vystavené nebo jenom rozbalené. V podstatě se jedná o nepoužívané kusy, které ale získáte s obrovskou slevou. Je to tak skvělá možnost, jak získat nový levný notebook či počítač s parametry o hodně dražšího.